Sånn reagerer huden på lyset

Sånn reagerer huden på lyset

Fibroblastene i dermis er ikke stasjonære, men beveger seg rundt i vevet, og de kan faktisk «se»: De både tiltrekkes og aktiveres av lys.

Når de observerer lys, beveger de seg i retning av det, og påvirkningen øker deres «produksjon» – de produserer både kollagen samt elastinfibre og GAGs (glykosaminoglykaner).

I og med at et økt kollageninnhold er det som er lettest å registrere – det kan ses på ultralydskanninger – er det ofte det man fokuserer på når en forbedret fibroblast-aktivitet skal dokumenteres vitenskapelig.

Man kan si at det økte kollageninnholdet egentlig mest er et bevis på, en «markør» av, at fibroblastene generelt har økt aktiviteten sin.

Fibroblastene er som nevnt ansvarlige for produksjonen av kollagen, elastin og GAGs – dermed spiller de en avgjørende rolle for vedlikeholdelsen av den ekstracellulære matrisen i dermis, som er selve grunnlaget for en velfungerende, ungdommelig, glatt og spenstig hud.

Dette ikke minst fordi det er den ekstracellulære matrisen som bestemmer livsvilkårene for cellene – der f.eks. fuktmangel (manglende GAGs/hyaluronsyre) vil ha alvorlige konsekvenser for cellenes trivselsmuligheter.

Nedenstående bilder er ultralydskanninger som viser hudens kollageninnhold før og etter Beauty Angel-lysbehandling.

Få tilsendt en gratis informasjonspakke

Klikk på nedenstående lenke, og fyll ut feltene. Så sender vi en gratis og uforpliktende informasjonspakke.

ba-kasse

KLIKK HER

Huden før Beauty Angel

Huden etter Beauty Angel

Huden før Beauty Angel

Huden etter Beauty Angel